Új szigetek a Maldív-szigeteken

ÚJ SZIGETEK A MALDÍV-SZIGETEKEN

2016. augusztus 11. - araamutravel

A Maldív-szigetek az Indiai Óceán gyöngyszeme, azúrkék lagúnáival, fehér homokos partjaival és változatos tengeri élővilágával varázsolja el az oda látogatókat. A csodás látványon felül egy Maldív-szigeteki utazás során a resort szigeteken tapasztalt odafigyelés a dolgozók részéről, a fakultatív programokon átélt élmények, az ételek és spa kényeztetések már csak a habot jelentik a tortán.sz_1913_5_jpg.jpg

Az utóbbi időben a szigeteken sorra nyílnak az új, jobbnál jobb szállodák. Ezek az apró szigetek ideálisak a kikapcsolódásra vágyóknak, de aki változatosságra vágyik kedvesével és egy Maldív-szigeteki nászútat tervez, akkor is tökéletes választás, hiszen rengeteg sziget esküvő és nászutas csomagjából válogathatnak.

Egy Maldív-szigeteki utazás során kihagyhatatlan program a sznorkelezés vagy búvárkodás. Minden szigeten található búvárközpont. A központok oktatói mind PADI vizsgával és rengeteg tapasztalattal rendelkeznek, hogy zökkenőmentes legyen akár a kezdő búvárok oktatása, akár a haladók éjszakai merülése, esetleges továbbképzése.

Ebben az évben már 3 új sziget is megnyitotta kapuit és
december végéig még további három fogja őket követni. Lássuk ezeket sorban.

ozen.jpg
OZEN by Atmosphere at Maadhoo
egy felső kategóriás all inclusive szálloda, amely napokban nyitotta meg kapuit a Dél-Male atollon, a nemzetközi repülőtértől 35 km-re. Azzal az egyszerű üzleti céllal fogott bele a projectbe az Atmosphere Hotels & Resorts vállalat, hogy az all-inclusive tényleg azt jelentse, amit. Ez a sziget tökéletes választás lehet egy Maldív szigeteki nászút esetén, hiszen nászutas csomagjuk számos ajándékot (borokat, snackeket, édességet, gyümölcskosarat, koktélokat) tartalmaz.

sz_1917_3_jpg.jpg
Az Amari Havodda Maldives 2016 elején nyitott. Egy 250 x 800m-es szigeten található a Gaafu-Dhaalu-Atollon, körülbelül 400 km-re Male nemzetközi repülőterétől. A sziget eléréséhez belföldi járattal mintegy 55 percet kell repülni, a reptérszigettől pedig csak egy 10 perces hajóút választja el. A kulináris élvezetekről két csodálatos étterem, a büfé rendszerű „Amaya Food Gallery” és az á-la-carte „Ember Robatayaki Grill” valamint az „Iru Bar” gondoskodik. A szigeten 120 darab villa található mind a szárazföldön, mind a víz felett. Csodálatos belső terekkel, csodaszép kilátással, és rengeteg extrával vannak felszerelve.

sz_1915_3_jpg.jpg
Az 5 csillagos Finolhu 2016 nyara óta várja Maldív szerelmeseit egy 500 x 200 méteres szigeten minden földi jóval. 4 étteremben nemzetközi és tenger gyümölcsei specialitások közül lehet válogatni. 124 villa 6 különböző szobatípussal bármilyen igényt ki tud elégíteni. Ha ez sem lenne elég, rengeteg vízi sport közül lehet válogatni, vagy a „The Cove Club” spaban lehet feltöltődni energiával, csak a különböző masszázsok közül kell tudni választani.

sz_1925_2_jpg.jpg
A következő, már szinte kész sziget 2016 novemberében fog megnyitni. Hurawalhi számos érdeme közé tartozik, hogy tervezésekor fő szempont volt a környezetvédelem. Ennek jegyében rengeteg napelem biztosítja az áramellátást. A sziget a Lhavyjani atollon található, mely népszerű merülő hely a búvárok körében és a legendás manta ráják gyülekezőhelye is, így a sziget büszke rá, hogy tagja lehet a Manta Trust csoportnak, akik a szigetcsoport növény és állatvilágát próbálják megőrizni, fenntartani.
sz_1921_2_jpg.jpgEz év decemberében még két 4+ csillagos szálloda is megnyílik a turisták számára. Ezek a Cocoon Maldives és a Kandima Maldives. Míg előbbi egy mindössze 540 x 100 méteres szigetecske, utóbbi egy 2,4 km hosszú partszakasszal büszkélkedhet.

Egy Maldív-szigeteki nászút vagy utazás minden bizonnyal felejthetetlen élmény, bizton állítják az ott dolgozók, hogy aki egyszer meglátogatta bármelyik szigetet, mindig vissza fog vágyni oda.